برق انداختن و تمیز کردن اجاق گاز برای خانم های خانه یکی از سخت ترین کارها است. شما هم برای تمیز کردن اجاق گاز تان به جای استفاده از مواد شیمیایی از محلول های خانگی استفاده کرده و اجاق گازتان را مانند روز اول برق بیاندازید.
استفاده از شوینده های شیمیایی و آنتی باکتریال خطرات و مضرات بسیاری برای سلامتی و بدن تان دارد و به همین بهانه یک سری راهکارهای طبیعی برای استفاده جایگزین این مواد برای شما داریم، با استفاده از این مواد علاوه بر حفظ سلامت خود و خانواده، می توانید بر سلامت محیط زیست و سیاره زمین نیز تاثیر گذار باشید.
همه ما چنین چیزی را دیده ایم: دیگی که روی اجاق است و قبل از اینکه ما متوجه شویم، محتویاتش سر می رود و ما تا پایان فرآیند طبخ غذا قادر به انجام کار زیادی نیستیم. زمانی که امکان تمیز کردن گاز وجود دارد، مواد سر رفته سوخته است و اینجاست که کار دشوار آغاز می شود.
شوینده های خریداری شده کار بزرگی انجام می دهند و به نظر می رسد به گونه ای اعجازآمیز سخت ترین لکه های سوخته را از بین می برند. دلیلش این است که آن ها از عناصر شیمیایی بسیار قدرتمندی استفاده می کنند. اکثر شوینده های اجاق گاز که در دسترس خرید هستند نیازمند این هستند که در مکان هایی با تهویه مناسب استفاده شوند. و بویی که از خود به جا می گذارند می تواند بیماری زا باشد. خبر خوب این است که نیاز نیست از این فرآورده های سمی استفاده کنید. فرآورده های طبیعی موجود هستند که می توانید از آن ها استفاده کنید و احتمالا چنین محصولاتی را در کابینت آشپزخانه تان دارید.
نمک چیزی است که همه در کابینت دارند و می تواند برای تمیز کردن آلودگی اجاق مورد استفاده قرار بگیرد. وقتی که اجاقتان هنوز گرم است، لایه ای نمک روی سطح آن بپاشید. برای مدتی صبر کنید و سپس در حالی که دستکش به دست کرده اید، با پارچه یا دستمالی کهنه روغن آلودگی ها را پاک کنید. وقتی اجاقتان کاملا سرد شد، می توانید نمک بیشتری اضافه کنید و باقی مانده آلودگی ها را پاک کنید. استفاده از نمک راه خوبی برای تمیز کردن اجاق است، به علاوه زمان بعدی که اجاق را روشن می کنید در آشپزخانه تان بوی سوخت حس نمی کنید.
اگر اجاقتان بعد از سر رفتن غذا یا حادثه آشپزی واقعا بو می دهد، لیمو ترش عالی است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که ۲ لیمو ترش را با مقدار کمی آب درون ظرف غذا بچلانید. بقیه لیمو را هم اضافه کنید و ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه با بالاترین دما روی اجاق گاز قرار دهید. نه تنها اجاق بوی خوبی می دهد، بلکه عصاره لیمو مواد چرب روی سطح اجاق را نرم و تمیز کردن آن را آسان تر می کند.
اگر غذایتان سوخته است، جوش شیرین جایگزین طبیعی خوبی برای شوینده های خریداری شده است. روی اجاقتان جوش شیرین بپاشید و سپس رویش قطرات آب بریزید. بگذارید تمام شب همانطور بماند و صبح توسط یک اسفنج آن را تمیز کنید. بیشتر آلودگی ها باید رفع شده باشد اما اگر موادی باقی مانده اند فقط کمی جوش شیرین بیشتر و اندکی سرکه سفید اضافه کنید. این ترکیب شروع به حباب زدن می کند اما برای ۳۰ دقیقه آن را رها کنید و سپس قادر خواهید بود باقی مانده آلودگی را از بین ببرید.
اگر می خواهید رنگ تیره ای که شیشه اجاق گاز را فرا گرفته تمیز کنید، فقط باید جوش شیرین و آبلیمو را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به شیشه اجاقتان بمالید و برای ۳۰ دقیقه بگذارید. وقتی آن را بشویید شیشه اجاق گاز تمیز و براق خواهد شد.
مانند همیشه، پیشگیری بهتر است. پوشاندن سطح اجاق گازتان با ورقه ای فویل می تواند کمک بزرگی باشد. برای جلوگیری از جمع شدن مواد چرب، اسفنجی را در سرکه فرو ببرید و تمام سطوح اجاق را منظم پاک کنید.
روی گاز شما از جرم و غذاهای سررفته انباشته شده است؟ ما در بخش اسرار خانه داری مجله تصویر زندگی روش تمیز کردن اجاق گاز را آموش داده و به شما کمک می کنیم بدون دردسر آن را تمیز کنید.
وقتی روی گاز شما پر از موادی باشد که در حین آشپزی سر رفته و یا ریخته شده، خصوصاً اطراف شعلههای گاز، لازم است که هر چه زودتر این جرمهای انباشته شده را نظافت کنید.
برخی از غذاها در حین جوشیدن سر میروند که این مسئله سبب باقی ماندن آب و مواد غذایی روی گاز میشود. این مواد باید در اولین فرصت ممکن پس از خنک شدن گاز تمیز شوند. چون این لکهها ممکن است سفت شده و از بین بردن و تمیز کردن آنها سختتر شود.
به علاوه، وقتی مجبورید باقیماندههای چندین بار سر رفتن و یا ریختن غذا بر روی گاز را تمیز کنید این کار سختتر هم میشود.
آب داغ
• مایع ظرفشویی
• دستکش پلاستیکی
• اسکاچ
• جوششیرین
• دستمالکاغذی
اجاق گاز ها اغلب دارای شبکه های فلزی هستند که در حین پخت و پز قابلمه و تابه را روی مشعل نگه می دارند. متاسفانه با گذشت زمان، روغن و مواد غذایی پخته شده باعث کثیف شدن این شبکه می شوند و تمیز کردن آنها تقریبا غیر ممکن می شود.
در ادامه روش تمیز کردن اجاق گاز با آب گرم و صابون و جوش شیرین را فرا می گیریم.
داخل سینک ظرفشویی آب داغ بریزید و مایع ظرفشویی را به آن اضافه کنید. میلههای آهنی روی گاز، شعلهها، و دکمههای کنترل را جدا کنید. سپس دستکش پلاستیکی خود را دست کرده و آنها را درون آب قرار دهید.
داخل سینک آب داغ و مایع ظرفشویی را بریزید، تمام وسایل گاز را درون سینک قرار بدهید.
اسکاچ خود را خیس کرده و با دست بچلانید. با سمت مخصوص سابیدن اسکاچ، روی گاز را بسابید. لکههای سوختهی اطراف شعلههای گاز را خوب تمیز کنید.
مقدار کمی از جوششیرین (تا یک قاشق غذاخوری) را روی هر لکهای که مقاوم است بپاشید و مقدار کمی آب روی جوش شیرین بریزید. اجازه دهید جوش شیرین و آب ترکیب شده و شروع به از بین بردن لکههای باقیمانده کنند.
حالا با استفاده از آن طرف اسکاچ که مخصوص سابیدن است دکمههای کنترل، میلهها و شعلههای گاز را بسابید و تمیز کنید. آنها را خوب آب کشیده و در جا ظرفی بگذارید تا در معرض هوا خشک شوند.
دکمههای کنترل، میلهها و شعلههای گاز را بسابید و تمیز کنید.
به سراغ لکههای سوختهی باقیمانده رفته و ترکیب آب و جوششیرین را تمیز کنید. در این لحظه، باقیماندهی لکهها باید نرم شده باشد و با کمی تلاش پاک شود. آنها را با آب داغ و تمیز شسته و با دستمال کاغذی یا یک پارچه تمیز خشک کنید.
با اسکاچ، روی گاز را بسابید. لکههای سوختهی اطراف شعلههای گاز را خوب تمیز کنید
نکات مهم در تمیز کردن اجاق گاز :
قبل از سخت شدن چربی ها، آن ها را از روی اجاق گاز و توری پاک کنید.
جوش شیرین و آب به نرم کردن مواد سر رفتهی سوخته کمک میکند. اجازه دهید این ترکیب برای پنج دقیقه روی لکهها باقی بماند، بعد آن را تمیز کنید.
از اسکاچهای بدون مواد ساینده برای تمیز کردن نواحی اطراف شعلههای گاز استفاده کنید تا سطح گاز را خط نیندازید.