چگونه هر بوی سوختنی را از غذاهایمان جدا کنیم
غذاهای مایع مثل سوپ، آش یا خورشت ها در قسمت انتهایی ظرف می سوزند اما گوشت یا سبزیجات از رو می سوزند. اگر در فرایند پخت متوجه شدید که سوپ، سس یا تکهای گوشت را سوزاندهاید، فوری پخت غذا را متوقف و از روشهای زیر استفاده کنید.
۱. غذا را در ظرف جدیدی قرار دهید
یکی از مشکلات اصلی غذای سوخته، ظرف غذای سوخته است، زیرا ظرف بوی سوختگی را حفظ میکند و به طعم و بوی نامطبوع سوختگی میافزاید. بنابراین باید غذا را از ظرف سوخته خارج کنید و به ظرفی تمیز انتقال دهید.
در زمان انتقال غذا هرگز ته ظرف را نتراشید، چون با این کار طعم سوختگی پخش میشود و بقیه غذا را نیز خراب میکنید. غذا را از بالای ظرف بردارید و بهدقت به ظرف جدید منتقل کنید.
۲. قسمت های سوخته را جدا کنید
برای غذا جامد باید با چاقوی تیز و انبر، بخشهای سوخته را جدا کنید. اگر غذا باز هم باید حرارت ببیند تا رنگ و بافتش تغییر کند، دوباره آن را داخل فر یا قابلمه قرار دهید. فقط این بار حواستان باشد بهموقع شعله زیر غذا را خاموش یا آن را از فر خارج کنید که دوباره نسوزد.
۳. سیبزمینی
استفاده از سیب زمینی روشی عالی برای از بین بردن طعم سوختگی غذا است، زیرا سیبزمینی طعم و بوی سوختگی را جذب میکند.
یک سیبزمینی خام را پوست بکنید و آن را داخل غذا بگذارید. ۴۵ دقیقه غذا را روی شعله کم بگذارید تا سیبزمینی طعم سوختگی را به خود بگیرد. از سیبزمینی فقط برای جذب طعم و بوی سوختگی استفاده میکنید و پس از پایان کار آن را دور بیندازید.
همچنین میتوانید پس از انتقال بخش سالم غذا به ظرف جدید، سیبزمینی خامی را به آن اضافه کنید. غذا را حدود ۱۵ دقیقه کنار بگذارید و سپس سیبزمینی را بردارید.
۴. استفاده از خود مواد غذایی
طعم و بوی سوختگی از سایر بوها و طعمهای غذا قویتر است، اما میتوانید با مواد غذایی دیگر این طعم و بو را بپوشانید.
البته استفاده از این روش به غذایی که پختهاید بستگی دارد و آزمونوخطا نیز نقش مهمی ایفا میکند. خیلیها عقیده دارند در این شرایط سرکه گزینه بسیار خوبی است، بعضی نیز از آبِ سیب استفاده میکنند. از ادویههای سنتی نیز میتوان استفاده کرد، ولی باید توجه داشته باشید که افزودن فلفلقرمز یا سرکه به بعضی از غذاها عملی نیست، بنابراین برای هر غذا باید از مواد متفاوتی استفاده کنید.
در کل باید مزهها را در غذا متعادل کنید. سایر موادی که میتوانند به از بین بردن طعم سوختگی غذا کمک کنند عبارتاند از:
- آبلیمو
- گوجهفرنگی
- پیاز
- شکر
- البته نباید در افزودن این مواد زیادهروی کنید. شاید لازم باشد که برای بهبود مزه نهایی غذا نوعی چربی به غذایتان اضافه کنید، مانند مخلوط شیر و خامه یا خامه نارگیل.
اگر جوانههای سوخته دارید، آنها را در ظرف جدیدی قرار دهید و رویشان مقدار زیادی سرکه شری بریزید. اسیدیبودن سرکه مزه تلخ ناشی از سوختگی را از بین میبرد و بافت نرم و خیس جوانهها را بهتر میکند.
تعویض شیشه اجاق گاز رومیزی
تعویض شیشه اجاق گاز طرح فر
مشکل سوختگی کیک
صبر کنید تا کیک بهاندازه کافی خنک شود. اگر روی کیک سوخته است، با رنده قسمتهای سوخته آن را رنده کنید یا از چاقوی دندانهداری برای جداکردن لایه سوخته آن استفاده کنید.
اگر زیر کیک سوخته است، آن را برگردانید و با چاقوی دندانهدار لایه سوخته کیک را بردارید. باید لبه تیز چاقو را روی ته کیک بکشید تا تکههای سوخته جدا شوند. این کار را تا زمانی ادامه دهید که لایهای قهوهای نمایان شود.
از بین بردن بوی سوختگی مایعات مثل سوپ، آش، سس و …
گرچه هیچ راهی برای ازبینبردن کامل اثر سوختگی نیست، با انجام چند نکته ساده میتوانید غذایتان را نجات دهید. ظرف را از روی شعله بردارید و ته ظرف را در آب غوطهور کنید تا از سوختن بیشتر غذا جلوگیری شود. اگر ته ظرف سس یا سوپ کمی سوخته است، اول باید ظرف را عوض کنید. بهدقت بخشهای سالم سس را به ظرف دیگری انتقال دهید. دقت کنید که بخشهای سوخته را نتراشید. برای رفع بوی سوختگی غذا کارهای زیر را انجام دهید:
یک سیبزمینی خام پوستکنده را به محتویات قابلمه اضافه کنید. درِ ظرف را بگذارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس سیبزمینی را خارج کنید و سس را دوباره حرارت دهید.
برای سسهای تهیهشده با گوجهفرنگی، یک قاشق چایخوری کره بادامزمینی خانگی یا صنعتی یا کره معمولی اضافه کنید. کره بدون اینکه مزه اصلی سس را تغییر دهد، به پنهانکردن مزه سوختگی کمک میکند.
میتوانید کمی شیر، ماست یا شیرنارگیل اضافه کنید. این مواد هم توانایی شگفتانگیزی در پنهانکردن بوی سوختگی دارند. بسته به مزه سوپ، برای ازبینبردن بوی سوختگی میتوانید چند قاشق غذاخوری شیر یا ماست یا شیرنارگیل اضافه کنید. البته این مایعات سفید رنگ سوپ یا سس را تغییر میدهند و باید هنگام استفاده از این روش به این نکته دقت کنید.
در سسهای تهیهشده با گوجهفرنگی، میتوانید گوجهفرنگی بیشتری به سس اضافه کنید و سپس سس را روی شعله کم تا متوسط بگذارید تا دوباره غلیظ شود.
بوی سوختگی برنج
تهدیگ برنج زودتر از قسمتهای دیگر میسوزد. یکی از علل معمول این مسئله، نبود آب کافی است. پلوپز حتی پس از تبخیر تمام آب نیز خاموش نمیشود و به پخت ادامه میدهد و موجب سوختن برنج میشود.
تعمیر کولرگازی در تهران
تعمیر اجاق گاز پادیسان
برنج را از روی حرارت بردارید و آن را به ظرف دیگری انتقال دهید. دقت کنید که دانههای برنج سوخته را منتقل نکنید، حتی دانههایی که کمی سوختهاند. یک تا دو قاشق غذاخوری شیر روی برنج بپاشید و یک برش نان تست روی آن قرار دهید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۴ تا ۱۰ دقیقه در همین حالت بماند. اگر برنج هنوز خام است، آن را روی شعله کم بپزید. درست قبل از سرو غذا، نان را بردارید و برنج را سرو کنید.
سوختگی گوشت و مرغ
اگر گوشت کبابی کمی سوخته است، میتوانید یک تکه نان سفید را داخل ظرف گوشت بگذارید. نان را مستقیم روی گوشت کبابی بگذارید و در ظرف را ببندید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. نان مزه و بوی سوختگی را به خود جذب میکند. همچنین میتوانید یک قاشق چایخوری کره بادامزمینی به مایع غذا اضافه کنید.
در صورت سوختن گوشت مرغ، میتوانید یک قاشق غذاخوری یا بیشتر دارچین به آب مرغ اضافه کنید. دارچین به خنثیکردن طعم سوختگی کمک میکند. سرکه نیز برای پوشاندن طعم سوختگی مفید است.
توصیههایی برای پیشگیری از سوختن غذا:
جلوگیری از سوختن کیک
از دماسنج فر استفاده کنید. دماسنج فر ابزار ارزانی است که دمای دقیق داخل فر را نشان میدهد و از بالارفتن بیشازحد دمای فر جلوگیری میکند.
وقتی دستور جدیدی را اجرا میکنید، همیشه نزدیک فر بمانید.
۵ تا ۱۰ دقیقه پیش از زمان پخت گفتهشده در دستور، کیک را بررسی کنید.
مدلهای مختلف دماسنج فر را ببینید
جلوگیری از سوختن سوپ، سس یا کاری
اگر سوپ را در دمای بالا بپزید یا سوپی غلیظ را مدتی طولانی هم نزنید، بهراحتی میسوزد.
برای پخت سوپ و سس از قابلمه ضخیم استفاده کنید. اگر ظرفتان ضخیم نیست، میتوانید زیر آن شعلهپخشکن قرار دهید.
همیشه سسها یا سوپهای غلیظ را روی شعله کم بپزید.
ظرف سس را مدتی طولانی به حال خود رها نکنید. اگر سرتان شلوغ است، زمانسنج را تنظیم کنید یا حتی اگر آشپزخانه را مدتی ترک میکنید، شعله را کم یا خاموش کنید، زیرا احتمال فراموشکردن غذای روی اجاقگاز زیاد است.
در صورت نیاز، هنگام پخت کمی آب اضافه کنید.
۳. تمیزکردن فر
گاهی تمیزنکردن فر علت طعم و بوی سوختگی غذاست. اگر بقایای غذای موجود در فر را تمیز نکنید، سفت میشوند و در استفادههای بعدی از فر میسوزند و دود تولید میکنند. برای جلوگیری از دودکردن، تمیزکردن فر را به تعویق نیندازید؛ آن را خاموش کنید و وقتی سرد شد، آن را کاملا تمیز کنید.
یک دیدگاه بنویسید