طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی!
کره بادام زمینی برای اولین بار در سال ۱۸۸۲ و توسط مارسلوس گیلمور ادسونِ (Marcellus Gilmore Edson) کانادایی تولید شده است. بیش از ۱۳۱ سال است که به محبوبترین خوراکی دنیا، بهویژه در آمریکا بدل شده است. کره بادام زمینی سرشار از مواد مغذی و بسیار خوشمزه است. وجود میزان زیاد چربیهای غیراشباعِ تک زنجیره و مواد مغذی دیگر، کره بادام زمینی را به یکی از خوراکی ها و میان وعده های مناسب برای کاهش وزن تبدیل میکند.
شاید مصرف کره بادام زمینی در گذشته در کشور ما چندان رواج نداشته است؛ اما استفاده گسترده از کره بادام زمینی در رژیم غذایی غربی و نتیجه پژوهشها درباره خواص کره بادام زمینی مصرف آن را در سالهای اخیر در کشورمان افزایش داده است. تهیه کره بادام زمینی در خانه بسیار آسان است و به انرژی چندانی نیاز ندارد. بیشتر وسایل موردنیاز برای تهیه کره بادام زمینی را میتوان در بسیاری از خانهها پیدا کرد.
مواد لازم برای تهیه ۱٫۵ فنجان کره بادام زمینی:
– ۲ پیمانه/ فنجان (۴۵۰ گرم) بادام زمینی بدون پوست خام یا برشتهشده؛
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن بادام زمینی یا روغنهای دیگر (اختیاری، برای ایجاد بافت کِرِمیتر)؛
– نصف قاشق چایخوری نمک، که بسته به سلیقهتان میتوانید آن را افزایش بدهید (اختیاری)؛
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عسل یا سایر شیرینکنندهها (اختیاری).
چاشنی هایی برای خوشمزه کردن کره بادام زمینی
– ۱ مشت چیپس شکلات؛
– ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو؛
– چند قاشق غذاخوری شکلات صبحانه؛
– نصف قاشق چایخوری پودر دارچین یا ادویههای شبیه به آن (مثلا هل).
تجهیزات موردنیاز:
– غذاساز یا بلندر؛
– کاغذ مومی آشپزی؛
– کفگیر چوبی یا پلاستیکی؛
– ظرف نگهدارنده همراه درپوش؛
– فر (در صورت تمایل به برشتهکردن بادام زمینی).
برشته کردن بادام زمینی
ابتدا فر را به دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت (در حدود ۱۷۶ درجه سانتیگراد) برسانید. روی یک سینی فر، کاغذ آشپزی قرار دهید و بادام زمینی را روی آن بریزید. بادام زمینی را تقریبا ۱۰ دقیقه در فر برشته کنید تا رنگ آن به قهوهای مایل به طلایی دربیاید و کمی روغن از آن خارج شود.
اگر دوست دارید کره بادام زمینی شما از بادام زمینی خام درست شود یا از ابتدا بادام زمینی برشتهشده از فروشگاه خریدهاید، از انجام این مرحله چشمپوشی کنید.
خردکردن بادام
بادام زمینی را در غذاساز بریزید. چند بار کوتاه با کمک غذاساز بادام زمینی را خرد کنید. اگر میخواهید کره بادام زمینی شما محتوی تکههای بادام زمینی باشد، نصف فنجان از بادام زمینی خردشده را نگه دارید و در انتها به کره بادام زمینی بیفزایید.
از چرخگوشت هم میتوانید بهجای غذاساز استفاده کنید.
تبدیل به بادام زمینی به شن!
بادام زمینی را ۱ دقیقه با غذاساز یکدست کنید. بعد از این مدت، غذاساز را خاموش کنید و تکههای بادامزمینی درشت و لهشده را با کفگیر به پایین پارچ منتقل کنید.
در این مرحله، کره بادام زمینی حالتی شبیه به شن و نسبتا خشک دارد.
بافت توده ای
در مرحله چهارم باید بادام زمینی در غذاساز به بافتی تودهای برسد.
سپس، مجدد بادام زمینی را ۱ دقیقه با غذاساز یکدست کنید. بعد از این مدت، غذاساز را خاموش کنید و تکههای بادامزمینی درشت و لهشده را با کفگیر به پایین پارچ منتقل کنید. در این مرحله، کره بادام زمینی حالتی تودهای پیدا میکند.
لهکردن بادام زمینی تا رسیدن به بافت یکدست
در انتهای آمادهسازی کره بادام زمینی در غذاساز باید بافتی خامهای ایجاد بشود.
بعد، دوباره بادام زمینی را ۱ دقیقه با غذاساز یکدست کنید. بعد از این مدت، غذاساز را خاموش کنید و تکههای لهشده را با کفگیر به پایین پارچ منتقل کنید.
در این مرحله، کره بادام زمینی حالتی براق و نرم پیدا میکند، اما کمی غلیظ به نظر میآید.
۶. افزودن نمک، روغن، عسل یا سایر افزودنیها به کره بادام زمینی
اضافه کردن نمک در مراحل تهیه کره بادام زمینی
ترکیب مواد در غذاساز
بهمدت ۱ تا ۲ دقیقه دیگر آنها را در غذاساز مخلوط کنید تا همگن شوند. شاید کره بادام زمینی خانگیتان به بافت محصولات تجاری نرسد؛ ولی میتوانید آن را بهراحتی روی نان بمالید. طعم کره بادام زمینی را امتحان کنید. درصورت تمایل به آن نمک، عسل یا مقدار بیشتری از افزودنیها را اضافه کنید.
اگر میخواهید کره بادام زمینی محتوی تکههای بادام زمینی باشد، در انتها تکههای بادام زمینی را بیفزایید و باهم ترکیب کنید.
در پایان؛ انتقال کره بادام زمینی به یک ظرف دردار:
– کره بادام زمینی را به ظرفی دردار منتقل کرده و تا چند هفته در یخچال نگهداری بکنید.
– کره بادام زمینی را به ظرفی دردار منتقل کنید و تا چند هفته در یخچال نگهداری و مصرف کنید. میتوانید کره بادام زمینی را بلافاصله پس از آمادهشدن نیز مصرف کنید.
نکات مهم در تهیه کره بادام زمینی
برای تهیه کره بادام زمینیِ خوب کیفیت غذاساز (بلندر) بسیار مهم است. کیفیت غذاساز تأثیر چشمگیری در کیفیت کره بادام زمینی دارد.
معمولا کره بادام زمینی خانگی بافت نسبتا سفتی دارد. برای نرمترشدن بافت آن میتوانید مقداری روغن بادام زمینی یا سایر روغنها را به کرهتان بیفزایید تا بافت نهایی خامهایتر بشود.
برشتهکردن یا بودادن بادام زمینی قبل از شروع فرایند روغن موجود در بادام زمینی را گرم میکند که در نتیجه، انجام مراحل راحتتر میشود. با برشتهکردن بادام زمینی، کرهتان نرمتر میشود و طعم قویتری پیدا بکند. این تکنیک در تهیه کره سایر مغزها مانند کره بادام، کره پسته و … نیز مؤثر است.
افزودن کمی نمک طعم بهتری به کره بادام زمینی میدهد. همچنین، اگر از طرفداران طعم شیرین هستید، میتوانید کمی عسل یا سایر شیرینکنندهها را به کرهتان بیفزایید. شاید در این میان کمی خلاقیت و افزودن ادویهجاتی مانند دارچین یا شکلات صبحانه و… نیز بر جذابیت محصول نهاییتان بیفزاید.
طرز تهیه کره بادام زمینی با چرخ گوشت هم به همین روش است؛ فقط برای خرد و لهکردن به جای غذاساز از چرخ گوشت استفاده میشود.
Is peanut butter good for you?
یک دیدگاه بنویسید